• English
Trotec Lasermaskin hos Brödernas Laserverkstad

Finsnickeri och laserteknik i en härlig kombination – Trotec Speedy 400

I hjärtat av Östergötland hittar vi Brödernas Finsnickeri, ett företag grundat av de två bröderna Viktor och Oskar. Deras passion för finsnickeri började som en gemensam hobbyverksamhet, men med tiden växte tanken om att göra sitt intresse till något större. Med entreprenörsanda i blodet och en tidigare renovering av en gammal kyrka, visste de att de hade potential att skapa något mer. Vi pratade med Viktor för att höra om hur valet av Trotec Speedy 400 är en viktig del i vägen att nå sin dröm om att göra sitt intresse till en fullskalig verksamhet.   

I början av år 2023 kom tanken på att skaffa en lasermaskin för att utöka skaparmöjligheterna och de stod till slut inför valet av en Trotec Speedy 400 och en lasermaskin från annan leverantör.

”Vi vill ju ha det bästa” säger Viktor med ett leende och valet landade på Trotec.

Lasermaskin graverar i trä
Lasergravering kork

Med Trotec Speedy 400 fick de möjligheten att ta sitt intresse till en helt ny nivå. Nu kunde de kombinera sitt skickliga finsnickeri med den precision och mångsidighet som lasertekniken erbjöd. Plötsligt kunde de erbjuda produkter som de tidigare inte kunnat. Brödernas Laserverkstad var nu igång.

Från att skapa dekorativa skyltar och lasergravera alla typer av material till att utforma en imponerande 150 m2 stor backdrop till Kungliga Operan, skapat av laserskuren foam med olika mönster så visar bröderna att inget projekt är för stort eller för litet.

”Med Trotec har vi fått verktyget för att förverkliga våra visioner fullt ut. Vi har kunnat ta på oss mer avancerade projekt och samtidigt kunna erbjuda våra kunder en snabb leverans” säger Viktor entusiastiskt.

Träskåp graverade med lasermaskin
Laserskärning och gravering med Trotec
Lampa skapad med lasermaskin Trotec

Installationen av Trotec gick snabbt och smidigt och det var inga problem med att sätta sig in Ruby, den ultimata designmjukvaran som möjliggör att det dagliga arbetet med lasermaskinen flyter på smidigt. Man kan skapa grafik, foto och textelement och göra snabba justeringar direkt i programmet.

Nu drömmer Viktor och Oskar om att investera i fler Trotec maskiner med möjligheten att expandera sin verksamhet. För Brödernas Finsnickeri är detta bara början på deras resa. Med Trotec vid deras sida är framtiden fylld med spännande möjligheter och en oändlig potential för kreativitet och innovation.