• English
Höglands såg märker med Integra PP108

Högland Såg & Hyvleri AB provar något nytt – Integra PP108!

Under 2008 började Högland Såg & Hyvleri AB att märka sina trävaror och i takt med att produktionen ökade var handstämpling inte längre ett alternativ. Idag använder de bläckstråleskrivaren Integra PP 108!

Läs mer om Högland Såg & Hyvleri AB på deras hemsida!

Högland är ett familjeföretag i Örnsköldsvik som har skog och virke som sin specialitet. De producerar, på ett kostnadseffektivt sätt, sågade och vidare-förädlade trävaror med hög kvalitet. Deras kunskap om trä och dess speciella egenskaper i kombination med konkurrens-kraftiga investeringar och högkvalitativ råvara har gjort dem till en attraktiv aktör på marknaden.

Tomas Svensson har jobbat som underhållschef på Högland Såg & Hyvleri sedan 2001 och har sett företagets fantastiska ökning under åren som gått. Från 30.000 m³ uppnår de idag en årlig produktionsvolym på nästan 300 000 m³ trävaror.

Under 2008 började Högland Såg & Hyvleri AB att märka sina trävaror och i takt med att produktionen ökade var handstämpling inte längre ett alternativ. När de, för 4-5 år sedan, kom i kontakt med Logimark öppnades möjligheterna för de olika typer av märkning Logimark som leverantör kunde erbjuda.

”Det fanns inget större behov av märkning just då, men vi ville prova något nytt. Logimark är ute mycket i våra trakter och finns nära till hands när service behövs”. Förklarar Tomas.

Idag har de investerat i bläckstråleskrivaren Integra PP108. Bläckstråleskrivaren har en skrivhöjd på 108 mm och uppnår en anmärkningsvärd hastighet på upp till 600 meter per minut – en applikation för snabba produktionslinjer. Systemet är nivåoberoende vilket betyder att bläckbehållaren kan installeras ovan, under eller i samma höjd som skrivhuvudet utan problem. Det som också gör bläckstråleskrivaren passande för träindustrin är den unika stöttåligheten, som lämpar sig särskilt för de produktioner som upplever vibrationer.