• English
Speedy-Serien hos Nordic Envoy

NordicEnvoy får ökad kvalitet och effektivitet med Trotec Speedy-serien

Scandinavian Distributing AB, nu känt som NordicEnvoy AB, har sedan 2007 varit en tongivande aktör inom försäljning av miljö- och klimatmedvetna varumärken. Under de senaste åren har de haft en imponerande tillväxt och har etablerat sig som distributör för åtta olika varumärken, med fokus på outdoor-produkter.

Läs mer om NordicEnvoy på deras hemsida!

Vi pratade med Morgan Andersson, företagets VD, som berättade om deras verksamhet och resa.

Kvalitetsproblem och en brist på kontroll

I NordicEnvoys produktsegment ingår bland annat hållbara och miljövänliga vattenflaskor, termosar, knivar och matlådor och de bearbetar material som stål, trä, läder och glas. Produkterna köps av kunder som vill exponera sitt varumärke exempelvis genom gåvor på mässor, till kunder eller anställda. Före investeringen i lasermaskinerna var NordicEnvoy beroende av externa tryckerier för att producera personligt anpassade produkter. Detta ledde till kvalitetsproblem och en brist på kontroll över produktens slutgiltiga utseende.

”Innan vi investerade i lasermaskinerna var vi ute på olika tryckerier där resultatet inte motsvarade våra förväntningar. Vi tänkte att det här kan vi göra bättre själva.”

Morgan har länge haft tankar på att investera i en lasergraveringsmaskin för att kunna erbjuda sina kunder ett bredare utbud och högre kvalitet. Dock har brist på utrymme och frekventa företagsflyttar hindrat detta. Det var först när NordicEnvoy köpte en ny fastighet med gott om plats som möjligheten till en investering uppstod. Med pandemin som pågick, såg Morgan en chans för företaget att själva fokusera på att lära sig lasergravering.

Logimarks lösning med lasermaskin

Det var genom en amerikansk leverantör som NordicEnvoy fick nys om lasermaskiner från Trotec. Morgan hade frågat om leverantören från USA kunde erbjuda lasergraveringsmaskiner, men fick som svar:

”Nej, det finns ingen mening med det då Trotec är bäst i världen”.

Kniv graverad med Lasermaskin
Sula i toffel graverad med Trotec speedy400

Morgan sökte runt och hittade snabbt Logimark som distributör av Trotec-maskiner. Efter en bra diskussion och provmärkning av produkterna investerade NordicEnvoy först i en Trotec Speedy 100 med roteringsenhet, och senare i en Trotec Speedy 400 flexx för att möta det ökande behovet av större produkter. Tanken var att byta ut den mindre lasermaskinen, men det visade sig att maskinerna kompletterade varandra på ett bra sätt. Med Speedy 100 kan de gravera mindre produkter med roteringsenhet medan de kan köra större, plattare material i Speedy 400 samtidigt.

Installation och utbildning gick smidigt trots NordicEnvoys brist på tidigare erfarenhet. Morgan är mycket nöjd med den service han fått från Logimark av både säljare och tekniker.

Effektiv produktion och ökad efterfrågan

Idag kan NordicEnvoy själva skräddarsy och branda produkterna till sina kunder, och produktionen har blivit betydligt mer effektiv med egna lasermaskiner i byggnaden. Det körs minst en maskin per dag och normal produktion ligger på ca 200 produkter om dagen.

NordicEnvoy har fått uppmärksamhet för sina lasermaskiner, vilket har resulterat i en ökning av nya kunder och uppdrag. De hjälper bland annat plåtslagare med att märka större plåtar, märka specialdesign på handblåsta glaskontverk och dessutom har de fått uppdrag från Windybåtar att gravera id-plåtar.

NordicEnvoy håller sig stadigt på marknaden och ser ljust på framtiden. ”Vi har rätt produkter med rätt kvalitet och kan erbjuda ett brett utbud, tack vare deras investerade maskiner,” tillägger han.

Termosar graverade med lasermaskin
Bestick i trä graverade med Trotec lasermaskin
Glaskupa lasergraverad med Trotec Speedy400

Kort om Trotec Speedy-Serien

  • Mångsidighet: Trotec Speedy-serien erbjuder enastående mångsidighet genom att kunna bearbeta en bred variation av material, inklusive trä, plast, metall, läder, glas och mer, vilket gör den idealisk för olika branscher och tillämpningar.
  • Anpassningsbarhet: Med olika modeller och tillval som roteringsenheter och kamerabaserad positionering kan Trotec Speedy anpassas efter specifika behov och användarpreferenser för att optimera produktivitet och resultat.
  • Hastighet och precision: Speedy-seriens innovativa teknik möjliggör snabb och exakt bearbetning, vilket innebär kortare produktionscykler och högre effektivitet, samtidigt som den levererar imponerande detaljrikedom och kvalitet. Speedy 400 är marknadens snabbaste lasergraveringsmaskin!
  • Enkel användning: Trotec Speedy är utformad med användarvänlighet i åtanke, vilket gör den lätt att lära sig och använda även för mindre erfarna operatörer. Dess intuitiva gränssnitt och programvara, Ruby, gör jobbet enklare och mer effektivt.