• English
Linx 8900 märker trä

UNE-Produkter förstärker varumärket tillsammans med Linx 8900!

Det framgångsrika familjeföretaget ifrån Leksand ville arbeta mer aktivt med sitt varumärkesbyggande, och i samma stund började nya idéer kring UNE-Produkters märkning växa fram.

UNE-Produkter har en lång tradition av att ta fram och måla lister till byggindustrin. Det är ett familjeföretag som idag ägs av Pär Bergkvist men som har gått i generationer. Företaget grundades 1954 två mil norr om Stockholm av Pärs farfar Helmer Bergkvist, då med produktion av ytbehandlad byggnadslist. UNE-Produkter var bland annat först i Sverige med målad list. Därefter köptes ett sågverk i Bergslagen som försåg listfabriken med råvaror. Idag har företaget sitt säte i Dalarna och Leksand, och är numera ett renodlat listhyvleri med ytbehandling. De är inriktade på stora byggbolag som kunder, och fungerar därmed som en underleverantör. Bland annat arbetar de med företag som NCC, JM, Nikkarit och Skanska, för att nämna några. UNE-Produkter är ett modernt företag med fokus på att arbeta miljövänligt och att tänka hållbart, därför använder de endast miljöanpassade färger och produkter.

Det finns inget krav på att lister måste vara märkta och för UNE-Produkter fanns det aldrig någon tanke på att göra det, men efter att listerna provmärkts med gott resultat och att genomgången av märkningsmaskinerna var över förväntan var Pär mer än övertygad:

Maskinerna är av god kvalitet och väldigt enkla att använda. Det var också smidigt att integrera maskinerna i vår befintliga produktion, så det gick inte att säga nej. Dessutom gör märkningen att vi sticker ut och vi är ju inte ensamma på marknaden, därför är det viktigt för oss att verkligen satsa på vårt namn. Därmed blir det ju lättare för kunden att minnas om vår logotyp står på själva produkten.”

För UNE-Produkter har det blivit ett lyft när det gäller varumärkesbyggandet. Nu märker de alla lister med sin logotyp och vad listen har för profil med två stycken bläckstråleskrivare Linx 8900. När listerna sedan samlats ihop i buntar märker etiketteringsmaskinen Weber LA4050e bunten med information som exempelvis färg, längd samt logotyp.

Linx 8900 är Logimarks främsta bläckstråleskrivare som är både enkel att använda och har minimalt underhållsbehov. Den kan skriva upp till 20mm hög text och har en stor och användarvänlig touchskärm. Då kunden kan utföra service själv, med hjälp av en servicemodul, är det en sann tillgång i produktionen. Webers etiketteringsmaskin LA4050e är perfekt för etikettutskrift och applicering direkt på en produktionslinje. LA4050E skriver ut etiketter med streckkoder, text, datum-information, logos och olika information till den önskade märkuppgiften. Den kan märka etiketter med en storlek upp till 160x300mm samt trycka upp till 120 etiketter i minuten beroende på storlek.

UNE-Produkters ägare Pär avslutar:

”Förhoppningen med att märka våra produkter är att skapa ett varumärke. Vi vill bli mer kända än bara på den marknaden vi verkar i. Vi hoppas att när folk byter golv om tjugo år och river bort listen och ser vårt namn; Att dem då ringer till oss. Det är därför det är så fantastiskt med företag som Logimark, som verkligen ser våra möjligheter och är så tillmötesgående. Vi är jättenöjda och märkningen är kanon.”