• English

Innovativa lasermaskiner från Trotec

Utforska vår värld av avancerad laserteknik och upptäck hur Trotec Lasermaskiner kan ta din verksamhet till nya höjder. Med över två decennier av erfarenhet och innovation är Trotec en ledande leverantör av lasermaskiner för en mängd olika tillämpningar och branscher.

Trotec erbjuder ett brett utbud av lasermaskiner för olika behov och budget. Från den mångsidiga och användarvänliga Speedy-serien som erbjuder den snabbaste lasergraveraren på marknaden till den kraftfulla SP-serien, de ultimata lasermaskinera för stora format – vi har en laser som passar just din verksamhet.

Kolla in vårt sortiment: Lasermaskiner

Q500 i verkstad
Trotec Speedy 50 närbild
Trotec Speedy Panel

Varför välja Trotec?

  • Teknisk expert: Med över 20 års erfarenhet inom branschen är Trotec en pålitlig partner för högkvalitativ laserteknik.
  • Anpassningsbarhet: Deras innovativa teknik och flexibla maskinmodeller gör det möjligt att skräddarsy lösningar för varje verksamhet.
  • Kundtillfredsställelse: De strävar alltid efter att överträffa förväntningarna och erbjuda enastående kundservice för att säkerställa din framgång.
  • Kvalitet och tillförlitlighet: Trotec-lasermaskiner är kända för sin överlägsna kvalitet, precision och pålitlighet, vilket gör dem till det självklara valet för professionella användare över hela världen.
  • Innovativ programvara: Med deras avancerade Ruby-programvara får du full kontroll över din lasermaskin och kan skapa enastående resultat med lätthet och precision.

Applikationer med Trotec

Trotec Lasermaskiner kan användas för en mängd olika applikationer, inklusive:

  • Gravering och skärning av trä, plast, gummi, läder och textil.
  • Märkning och gravering på metall, sten och glas samt återskapa färger på rostfritt stål.
  • Tillverkning av skyltar, butiksinredning och reklammaterial.
  • Märkning och spårning av produkter.
  • Tillverkning av arkitektoniska modeller, konst och hantverk.
Akrylmodell - Laserskärning med Trotec Lasermaskin
Lasermärkning på metall
Lasergravering av priser och pokaler
Arkitektonisk 3D modell. Laserskärning med lasermaskin Trotec
Träunderlägg laserutskärning Trotec
Skylt väggen - Laserskärning och gravering

Laserserier från Trotec

Det finns några olika laserserier i Trotecs som är uppdelat i olika områden; flatbäddslasrar, fiberlasrar och lasrar för stora format.

Flatbäddslasrar

Våra avancerade flatbäddslasrar är speciellt konstruerade för att ge möjligheten att lasergravera och laserskära en mängd olika material så som trä, papper, kartong, plast, läder, textil, kork och gummi. Beroende på hur stort ditt material är, vad du skapar för produkt och hur snabbt du vill att produktionen ska gå rekommenderar vi lasermaskin utifrån ditt behov.

Behöver du snabb produktion och hög precision? Då är Speedy 400 det perfekta valet med en hisnande hastighet på 4,32 meter per sekund!

Dessa lasermaskiner ingår i flatbäddslasrar:

R-serien – R400 och R500

Q-serien – Q400 och Q500

Speedy-Serien – Speedy 50, Speedy 100, Speedy 300, Speedy 360, Speedy 400

RayJet R-Serien - Lasermaskiner
Trotec Speedy 50 - Lasermaskin

Lasermaskiner för stora format

SP-Serien är idealiska för laserskärning och lasergravering av material i stora format som ex stora reklamskyltar, plastskivor och träskivor. Den stora arbetsytan maximerar produktiviteten.

Dessa ingår i lasermaskiner för stora format:

SP-Serien – SP500, SP2000, SP3000

Trotec Sp2000 - lasermaskin för stora material
Trotec SP500 - Lasermaskin

Fiberlasrar

Fiberlaser är optimala för att göra permanenta märkningar på material såsom metall och plast, vilket resulterar i tydliga markeringar oavsett om det gäller små komponenter, enskilda artiklar eller stora partier. Denna teknik används vanligtvis inom områden som maskinteknik, elektronik och skylttillverkning.

Dessa maskiner ingår i fiberlasrar:

U-Serien – U50, U300

SpeedMarker-Serien – SpeedMarker 50, SpeedMarker 300, SpeedMarker 700, SpeedMarker 1300, SpeedMarker 1350, SpeedMarker 1600

Trotec SpeedMarker 50 - Fiberlaser
Trotec SpeedMarker 700 - Fiberlaser
Rayjet U300 fiberlaser

Trotec Laserteknik

Som teknikledande inom lasersektorn sätter Trotec nya standarder.  De har en installerad bas på över 30 000 system och tar hand om kunder i över 90 länder. Deras mål: Göra våra kunders verksamheter lönsamma genom innovation.

Men vad ligger bakom det? Här ser du en översikt över deras utveckling.

Ruby – Det omdefinierade laserprogrammet

Ruby® är den ultimata designmjukvaran som möjliggör att det dagliga arbetet med lasermaskinen flyter på smidigt. Man kan skapa grafik, foto och textelement och göra snabba justeringar direkt i programmet. Plattformen garanterar lönsam orderhantering och har ett nätverksanslutet, webbaserat och helt digitalt upplägg. Med Ruby® kan man koppla ihop alla sina lasermaskiner i ett nätverk, lokalt eller i molnet, vilket gör det möjligt för användare att distribuera jobb till flera maskiner från en PC eller Mac. Tack vare det nya arbetsflödet kan jobb bli förberedda av en användare och producerad av en annan när som helst, och från var som helst.

Flexx Technology

Den patenterade Flexx Technology™ integrerar två laserkällor – CO2 och fiber i samma maskin, vilket möjliggör bearbetning av olika material i ett och samma jobb. CO2 laserkällan är idealisk för gravering och skärning av plast, trä, gummi, läder och många fler material. Fiberlasern är det rätta verktyget för märka metall och uppnå färgbyte på plast. De två laserkällorna aktiveras växelvis i ett jobb utan manuellt byte av laserrör, lins eller fokus. Detta säkerställer högsta bearbetningskvalitet och produktivitet.

CeramiCore

Den patenterade CeramiCore® laserkälltekniken imponerar med sin tillförlitlighet, gravyrkvalitet och livslängd. Resonatorn för laserkällan, dvs. den punkt vid vilken laserstrålningen genereras, är 100% keramisk. Keramiska lasrar kan användas vid mycket högre tryck, vilket resulterar i bättre och snabbare pulsabilitet, vilket i sin tur är avgörande för höghastighetsgravering och märkning.

Inpack Technology

Ömtåliga komponenter skyddas från smuts och damm genom Inpack Technology™ med integrerad luftspolning. Det ger exceptionellt låga underhålls- och rengöringskostnader och därmed blir det låga driftkostnader även vid mycket intensiv användning.

Sonar Technology

Få automatisk fokusering snabbt och enkelt med ett enda knapptryck tack vare ultraljudssensorn Sonar Technology™. Laserhuvudet detekterar ytan på arbetsstycket, fokuspunkten identifieras automatiskt och arbetsbordet flyttas till rätt fokusavstånd.

Optimotion

Rörelsekontrollen hos det nya innovativa Optimotion™ står för maximal skärhastighet med högsta skärkvalitet. Optimotion™ optimerar och beräknar skärhastigheten och accelerationen i realtid baserat på geometrin och levererar hög kvalitet i kurvor och maximal genomströmning. Detta har resulterar i att skärjobb kan utföras upp till åtta gånger snabbare än konkurrentmaskiner.

Lasertillbehör och tillval

Det finns en hel uppsjö av lasertillbehör och tillval för att kunna skräddarsy lasermaskinen utifrån var och ens behov. Se nedan några exempel:

Roteringsenhet

Med det roterande fästet kan du gravera koniska, cylindriska och sfäriska föremål som glas, koppar, vaser och flaskor i olika storlekar. Ett speciellt rullfäste tillåter bearbetning av föremål med stora eller små öppningar som inte passar in i standardkonerna.

Temperatursensor

Vissa material (t.ex. akryl) är mycket flambara, särskilt vid skärning. Det är därför Trotec har konstruerat temperatursensorn. Om temperaturen inuti maskinen överskrider ett kritiskt värde, kommer lasern att signalera detta med ett varningsljud. Detta garanterar maximal säkerhet för dig vid användning av lasern

Passeringsmodul

Full flexibilitet innebär också att kunna arbeta på arbetsstycken som är större än maskinen. Speedy 400 och SP500 genom att ta bort en passeringslucka på baksidan. Luckan låter dig bearbeta långa och skrymmande material som t.ex. dörrar och väggpaneler av olika slag.

Atmos utsugssystem

Det här praktiska utsugssystemet säkerställer en säker och ren drift av lasersystemet. Det avlägsnar damm och gaser från arbetsytan och filtrerar med sina aktiva kolfilter den lukt som genereras vid laserbearbetning. Utsugssystemet Atmos bidrar till längre livslängd och skyddar laserns linser.

Vision Design & Position

Den kraftfulla kameran är smart integrerad i laserns lock och levererar på några sekunder en detaljerad livebild i färg över hela arbetsytan till mjukvaran Ruby®. På så sätt kan man designa grafik, placera text direkt på arbetsstycket eller justera ett pågående laserarbete live i Ruby®. Vision Design & Position förkortar laserarbetsflödet.

Logimark är en auktoriserad samarbetspartner

Vi är en stolt återförsäljare av Trotec lasermaskiner och vi har ansvar över Sverige, Norge, Finland och Danmark. Med vårt team av experter och tekniker finns vi här för att hjälpa dig med allt du behöver för att lyckas med din laserteknik. Kontakta oss idag för att ta reda på mer om hur Trotec Lasermaskiner kan förbättra din verksamhet!

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller vill veta mer!

Pontus Nilsson, Säljare Trotec

Email: pontus.nilsson@logimark.se

Telefon: 010 444 16 64